Пътнически самолет бе принуден да се върне на летището, от което излетя след

...
Пътнически самолет бе принуден да се върне на летището, от което излетя след
Коментари Харесай

Самолет летя 13 часа, но кацна на същото летище, от което тръгна

Пътнически аероплан бе принуден да се върне на летището, от което излетя след 13 часа във въздуха, заради на тежките наводнения в най-големия град на Нова Зеландия.
 
Полетът напусна Дубай, Обединени арабски емирства, в 10:30 сутринта в петък на 27 януари и се насочи към Оукланд, Нова Зеландия.
 
След 13 часа полетът в последна сметка трябваше да се върне, като данните от FlightAware демонстрират, че самолетът се е върнал на интернационалното летище в Дубай малко след среднощ в събота. 
Летището в Окланд трябваше да затвори и да анулира вътрешни и интернационалните полети, откакто дъждът принуди пасажерите да останат в постройките на терминала, газейки във вода до колене.
 
В формалното изказване се споделя: „ Летище Окланд прави оценка вредите на нашия интернационален терминал и за жалост откри, че през днешния ден не могат да се извършват интернационалните полети.
 
„ Знаем, че това е извънредно разочароващо, само че сигурността на пасажерите е наш главен приоритет “, допълниха от летището.   Главният изпълнителен шеф на летището Кари Хурихангануи се извини за неудобството и добави, че нощта е била дълга и изпълнена с провокации.
 
Северният остров на Нова Зеландия беше обиден от значителни превалявания, неочаквани наводнения и свлачища от петък. Властите оповестиха изключително състояние, откакто над Окланд валя дъжд, що се касае за цялостен един ден през лятото.
 
Извънредното състояние към този момент е анулирано, само че кметът Уейн Браун предизвести, че рисковото време се завръща на следващия ден.
 
„ Настоящият фокус на моя екип и нашето огромно терзание е, че някои поданици на Окланд може да си помислят, че по-лошото е зад тила ни, само че не е “, сподели той. Кметът добави, че земята е доста напоена и канализациите са цялостни.
 
Браун сподели, че дъждовете са  много над равнищата, които службите за незабавна помощ биха могли да възнамеряват.   Синоптикът на Нова Зеландия заяви: „ Очаква се този дъжд да аргументи рискови условия за реките и обилни наводнения. Свлачищата и наводненията евентуално ще попречат на пътуването. Те ще създадат някои пътища непроходими и евентуално ще изолират цели общности. “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР